top of page

World Cup Heerenveen

Een internationale wedstrijd in Thialf, altijd gezellig, een hoop publiek en veel oranje gekte. Het is altijd mooi om hier zelf dan ook aan de start te staan en te mogen racen.


Voor mij stonden de 1500, 3000 en mass start op het programma. 
Mijn doel voor deze afstanden is top 12 te halen zodat ik eind van het seizoen de World Cup Finale in Salt Lake City mag schaatsen.

 

Op vrijdag 14 december begon de World Cup onofficieel, Thialf was leeg en er waren alleen voorrondes voor de Mass start. 
Ik startte in de tweede heat en haalde met een 5e plek de finale die op zaterdag verreden zou worden na de 1500 meter.
De 1500 meter verliep voor mij technisch goed, er zijn altijd verbeter punten, maar ik kwam er goed in. Het resulteerde in een Thialf pr, na Calgary en Salt Lake, wat hoogland banen zijn, de snelste tijd ooit: 1.57.04. Jammer dat het net geen 1.56 was! Die bewaar ik dan maar voor de volgende keer. 

Na de finish, snel even op de fiets om het eerste zuur af te voeren, mijn ijzers wisselen voor de massa start en nog even de tactiek bespreken. Daarna was het al snel tijd voor de 16 rondjes. Het was een sterk deelnemers veld en ik had de opdracht het bij elkaar te houden zodat Irene Schouten het af kon maken in de sprint. Dit verliep allemaal goed tot een ronde voor het einde, ik kon het niet goed uit elkaar trekken waardoor Irene niet helemaal de sprint kon rijden die we in ons gedachten hadden. Dit zorgde ervoor dat Irene uiteindelijk op een tweede plek belandde. Het team work was in ieder geval goed. 

Zondag 16 december is een iets rustigere dag, alleen de 3000 meter staat op het programma, daarna kan ik na het uitfietsen op de tribune nog de 5 kilometer voor mannen kijken. Super leuk om daar te zien hoe goed ze kunnen racen en technisch sterk in de rondte rijden.Maar dat later: eerst de 3000 meter. Ik kwam goed in mijn ritme en kon elke ronde energie blijven leveren. Na toch een beetje verval kwam ik over de lijn in een PR. Niet alleen omdat Wouter Ten Wolde bij de E.T. zit, maar omdat ik zelf in 4.02.73 over de lijn kwam. Het was een sterk deelnemers veld, dus ik werd er alsnog ‘maar’ 7de. Ik was alleen nog nooit sneller geweest, dus daar mag ik tevreden over zijn. In he klassement sta ik nu 11e (1500) en 9e (3000). 

Dit weekend gaan we op het NK afstanden strijden om de tickets voor het tweede deel van het seizoen. Ik ben benieuwd. Ik heb in ieder geval weer laten zien dat ik in staat ben om PR’s te rijden en daarbij heb ik een stapje dichter bij de top gezet.

 

Groet, Melissa.

bottom of page